Co si myslíte o lidech, kteří během letu ignorují výzvu k zapnutí režimu letadlo? Seděl jsem včera při letu z BUD vedle cestujícího, který měl celou dobu letu zapnutý telefon, sjížděl socky atd. a ignoroval opakované pokyny posádky. Technicky vím, že to dnes není reálná hrozba pro letadlo , ale spíš mě zarazil ten ignor k pravidlům a ostatním . Jak to vnímáte vy? 1️⃣ Pravidla jsou pravidla, měl by je respektovat2️⃣ Technicky OK, ale je to prostě neohleduplné3️⃣ Je to v pohodě, pravidlo je už dávno přežitek4️⃣ Je mi to úplně jedno, ať si každý dělá co chce p.s. telefon nebyl připojen na WiFi, byl připojený na běžnou LTE síť. p.s.s. na hejtry jsem zvyklý, klidně do mě.  .

Anketa - Ignorace pravidel - nyní běžný standard?

Založil ve fóru Co se nevešlo

62 reakcí

Michal Jakubík napsal(a):

Scoot má bezdětské lety, nebo alespoň měl, pokud to nezměnili.

Děti házeli do zadu k záchodkům.

Celkom ma pobavila predstava, ako v Scoote pri vstupe do lietadla cestujúcim odoberajú deti a hádžu ich dozadu k záchodkům :)

4 Citovat

Co si pamatuji z kurzu, tak když to nedodrží pár lidí, nic se nestane. Kdyby to nedodrželo 200 lidí, může již být problém. Důsledně se nekontroluje (ani nevím, zda by bylo reálné, chtít, aby letušky všem kontrolovaly mobily :). Spoléhá se na to, že "většina" lidí poslechne. 

0 Citovat

Taky je asi problém že pokud týpek ignoruje pokyny posádky - byť zrovna o moc nejde, tak je pak taky může v pohodě ignorovat když o něco půjde ( evakuace), a zabít dost lidí. To vidím jako risk, ne vyloženě ten mobil, jako to že je to dement, no.

4 Citovat

Tak mě je jasné, že se spoléhá na většinu. Je to jak s očkováním. Ale spoléhat v dnešní době na rozum většiny je úsměvné. Bude to čím dál větší problém, ale řešit se to bude, až kvůli ignorování pokynů prokazatelně spadne letadlo.

1 Citovat

Neuposlechnutí může ve výsledku znamenat i vyloučení z přepravy a předání policii. A je úplně jedno kvůli čemu to vzniklo. 

1 Citovat

Ignorovat pravidla je obecný problém (a trend). Čím víc lidí to dělá, tím menší šance je to postihovat. Podívejme se na politiky, kteří svým voličům dávají příklad. 😊

2 Citovat

Ve společnosti probíhá ohromná eroze důvěry v nějaká nařízení kvůli jejich nadužívání (omezování rychlosti např. na magistrále kvůli "hluku") nebo bazírováním na bezpečnost kvůli dávno vyvráceným mýtů (100 ml. tekutiny, mobily v letadle).

2 Citovat

Tak tohle jsou IMHO jedny z nejnepodstatnějších důvodů. 😊

1 Citovat

Takže nařízení budeme ignorovat, protože jich je už moc. Bomba. A já si furt říkal, čím to je, že jde celá společnost do ******

1 Citovat

jestli myslíš, že používání vlastního mozku místo nařízení shora je cestou do....potom už chápu ty tvoje příspěvky :-)

Za správného ovčana rozhoduje vláda a korporát, a hotovo, přemýšlet o tom se zakazuje, natož si dovolovat mít jiný názor :-)

Nesmyslná nařízení je třeba ignorovat, jinak si tu za chvíli ani neuprdnem.

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Ve společnosti probíhá ohromná eroze důvěry v nějaká nařízení kvůli jejich nadužívání (omezování rychlosti např. na magistrále kvůli "hluku") nebo bazírováním na bezpečnost kvůli dávno vyvráceným mýtů (100 ml. tekutiny, mobily v letadle).

ale no tak :) nedelejme z toho novinky nebo sputnik :)

omezeni na magistrale je pozitivni bez ohledu na oduvodneni. mit 80kmh dalnici cistym centrem mesta je proste nesmysl. ono je nesmysl tam mit i 50kmh dalnici, ale jine reseni zatim neni.

a na tekutinach a telefonech tak uplne nic vyvraceno nebylo.

problem neni v naduzivani omezeni, ale v tom, ze diky facebooku a socialkam obecne ma kazdy posuk svuj “speakers corner” a muze svoje moudra sirit. a par neknubu, co to posloucha, se vzdycky najde. at uz je to vygumovany motorhead nebo vygumovany “ja mam pravo” blb.

2 Citovat

floodland napsal(a):

Takže nařízení budeme ignorovat, protože jich je už moc. Bomba. A já si furt říkal, čím to je, že jde celá společnost do ******

Zahlcení čehokoli nebo kohokoli čímkoli je reálný problém, i když si to nemyslíš. Pro jistotu dodávám, že to není výzva k ignorování pravidel, ale revize některých by se určitě hodila.

1 Citovat

Sakra! Já věděl, že jsem si měl vsadit, že se tohle vlákno zvrhne 😁

1
62 reakcí